Cançó dedicada als gegants brasilers d’ Olinda

Fa anys vaig descobrir de la mà del Cercle Internacional d’ Amics dels Gegants un món totalment nou per mi: els gegants del Brasil. I allà, els gegants, no poden anar estretament relacionats amb cap festivitat que no sigui el Carnaval. Brasil i Carnaval, dues paraules inseparables.

Doncs bé, a l’ Estat costerer de Pernambuco és on es concentren la majoria d’ aquestes magnífiques figures. Concretament, els que tenen més anomenada, són de la ciutat d’ Olinda. Durant els Carnavals la població es triplica i tota Olinda és una festa continuada, dia i nit.

Una part molt important de la festa són els seus gegants, que ells anomenen Bonecos. Figures que arriben als quatre metres d’ alçada, fets amb fibra de vidre i altres materials similars, amb estructura de fusta fins als malucs dels portadors. Centenars desfilen cada any pels carrers d’ Olinda. Últimament ha augmentat aquesta gran passió i s’ estan creant molts Bonecos nous. Fins i tot en Messi, l’ Iniesta o en Neymar en tenen un amb la seva imatge, representada de forma increïblement fidel.

Un cop explicats una mica els antecedents, vull compartir amb vosaltres una cançó dedicada única i exclusivament als gegants de la ciutat d’ Olinda. Fins aquí pot ser molt normal. Però us animo a escoltar-la, no us deixarà indiferents.

La cançó parla de com han de ser els Bonecos, diu que han d’ imposar respecte. En definitiva, la lletra no diu res de l’ altre món ni la cançó passarà als annals de la història de la música, però, si més no, tenim un testimoni original que denota la importància que tenen en aquesta regió del Brasil els gegants.

)

Deixa un comentari