XVI Trobada de Gegants de les Comarques Meridionals – Calafell (01.02.14)

Cartell Calafell

El proper dissabte 1 de febrer, a la tarda, es celebrarà a Calafell (Baix Penedès) la tradicional Trobada de Gegants de les Comarques Meridionals de Catalunya. Enguany ja arriba a la XVIa edició, i de ben segur serà una gran festa. L’ acte coincidirà amb la fi de la celebració dels 10 anys dels gegants nous de Calafell, en Jaume de Cal Noi i la Pepa Barretines.

Els horaris de la trobada seran els següents:

–          16:30 plantada de les Colles participants a la Plaça Catalunya.

–          17:30 Inici de la cercavila.

–          18:30 Arribada de les Colles a la Plaça i  inici de l’espectacle creat i dirigit per “Els Gegants Som”.

–          Tot seguit parlaments de les autoritats i entrega de records.

–          I per finalitzar la festa, sopar per totes les colles participants.

Enguany hi participaran una trentena de colles: Alaior (Illes Balears), l’Arboç, Ascó, la Bisbal del Penedès, les Borges del Camp, Calafell-Capgrós Catalanet, Camarles, Hospitalet de l’Infant, Juneda, Maials, Matadepera, la Pobla de Mafumet, Reus, Reus-Institut Pere Mata, la Riba, Riudoms,  Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume dels Domenys, Santa Coloma de Queralt, Santa Oliva, Tarragona-Passeig Torroja, Tarragona-Sagrat Cor, Valls-El Calçot, Valls-La Pessigolla, Valls-Nanos,  Vila-seca, Vimbodí, Vinarós i el gegantó Miquel de la Coordinadora de Colles de Geganters i Grups de Grallers de les Comarques Meridionals de Catalunya.

Així doncs, els gegants de Calafell (el Sol Miquelet, en Pere, Na Carme, en Jaume i na Pepa), estaran acompanyats per moltíssims gegants vinguts de les seves contrades.

De segur que serà una gran festa i allà estarem per comprovar-ho.

Adrià Serrat.

Deixa un comentari